Història de l’Institut La Pineda

De la cooperativa La Bienhechora a l’Institut La Pineda o Badalona-I

 

El nostre centre té l’origen en l’escola de la cooperativa La Bienhechora de l’Ateneu Obrer de Badalona (actual seu del Conservatori Professional de Música de Badalona). Els primers directors van ser Pompeu Fabra, Pau Rodon i Emili Casas.

1914

1925

L’any 1914 hi fou fundada l’Escola Municipal d’Arts i Oficis per iniciativa de la Mancomunitat de Catalunya. L’any 1925, quan l’Estatut d’Ensenyament Industrial va entrar en vigor, l’escola es va convertir en l’Escola Elemental del Treball, i va començar a impartir cursos complementaris professionals i també a expedir títols formals i autoritzats d’oficial obrer.

Com a conseqüència de l’aprovació de l’Estatut de l’ensenyament industrial i professional, promogut pel règim de Primo de Rivera, es va construir el nou edifici per a l’Escola Elemental del Treball.

1936

1957

En el transcurs de la Guerra Civil Espanyola s’ofereix un curs d’especialització en confecció com a resposta a la gran demanda existent: L’escola, que fins llavors havia estat només per a nois, va esdevenir mixta. L’any 1957 passa a dir-se Escola de Maestria Industrial.

1970

1978

El nom de Badalona I, el va rebre l’any 1970, quan va convertir-se en un institut de Formació Professional, com a conseqüència de la recent aprovada Llei General d’Eduació.

A partir d’aquest moment, la quantitat d’alumnes va anar augmentant: L’any 1978, a causa d’aquest creixement de l’alumnat, l’institut es divideix en dos, i es crea l’Institut Pompeu Fabra (Badalona II).

1983

1990

L’any 1983 s’inaugura l’actual edifici situat al carrer de la Batllòria, i passa a anomenar-se La Pineda, amb motiu de l’arbreda que té a la banda Nord.

Més tard, quan s’aprova la Llei Orgànica General d’Educació (LOGSE), La Pineda comença a impartir cursos d’Educació Secundaria Obligatòria, l’ESO actual.

2013

I fins avui, que encara hi som!

Idiomes