CFGM telecomunicacions col·labora amb l’ONG Labdoo

El cicle mitjà de telecomunicacions forma part i col·labora activa i desinteressadament amb l’ONG Labdoo (https://www.labdoo.org/ca/)

Labdoo és una plataforma sense ànim de lucre on gent d’arreu del món col·labora per fer arribar portàtils en desús, equipats amb un software educatiu molt potent, a escoles desafavorides de tot el món sense incrementar les emissions de CO2.

La tasca consisteix en reacondicionar ordinadors que han estat donats majoritàriament per empreses, per fer-ne ús per altres persones que els necessiten i els han demanat a Labdoo,d’aquesta manera s’apropen aquests ordinadors a gent que pot ser se li faria difícil obtenir-los i l’ordinador deixa de ser un residu en un punt de reciclatge.

El sanejament consisteix a:

  • Esborrar amb seguretat totes les dades contingudes a l’ordinador donat, per assegurar-se que la informació confidencial no acabi en mans dolentes.
  • Instal·lar un Sistema Operatiu Lliure i a l’idioma local de destinació.
  • Instal·lar un bon grapat de paquets educatius per fer-ne us.
  • Testar que totes les parts de l’ordinador funcioni perfectament.

L’entrega d’aquestes màquines a la seva destinació es farà aprofitant algun viatge per la zona on els viatgers els portarem com equipatge, d’aquesta manera la petjada de Co2 quedarà minimitzada, ja que no necessita enviar-se mitjançant una empresa de transport.

A tots els ordinadors se’ls assigna una identificació que de manera transparent pot ser consultada per qualsevol persona. Per exemple els donants que poden consultar en quin estat està la donació: en acondicionament, en transit, lliurat, en funcionament a la destinació.

Gracies a aquesta forma de treballar, ja s’han sanejat mes de 40.000 ordinadors arreu del mon.