Vacunes

Benvolgudes famílies,

Com cada any i coincidint amb el curs escolar, el Departament de Salut administrarà, a través dels equips d’atenció primària, les vacunes als alumnes als centres escolars segons el calendari de vacunacions vigent a Catalunya.

La vacuna que cal administrar durant el curs escolar és la següent:
– Vacuna contra el tètanus i la diftèria (vacuna Td), en una única dosi (dosi de record).

La vacunació és la millor opció per a la prevenció i el control de les malalties incloses en el calendari de vacunacions, i la millor alternativa tant per a la salut individual com per a la salut de la comunitat, a més de ser un dret de la ciutadania.

L’objectiu de la vacunació al centre escolar és facilitar-ne al màxim l’accés i continuar amb el calendari de vacunacions que s’inicia a la infància. Aconseguir que el màxim nombre de persones es vacunin ajuda a controlar la transmissió de les malalties i a protegir les persones més vulnerables. Per aquest motiu, és molt important la vostra col·laboració.

S’establiran les mesures de seguretat i higiene que corresponguin, en funció de la situació epidemiològica del moment, per tal de poder desenvolupar amb normalitat la vacunació als centres escolars.

Amb relació a la vacunació dels alumnes que han tingut la infecció per COVID- 19, cal tenir en compte que no es coneixen contraindicacions mèdiques per vacunar persones que han superat aquesta infecció. No s’ha establert cap interval de temps entre la infecció per SARS-CoV-2 i l’administració de vacunes (a excepció de les vacunes contra la COVID-19). Tanmateix, es recomana posposar la vacunació fins que s’hagi resolt el quadre clínic.

En general, les vacunes són ben tolerades, malgrat que poden causar molèsties locals (inflamació i envermelliment en el punt de punció) o malestar general (febre, desmais o mal de cap). Pràcticament mai no produeixen efectes adversos més greus.

És imprescindible que aquest dia el vostre fill o filla porti el carnet de salut o el carnet de vacunacions per anotar-hi les dosis administrades i revisar la informació que hi consta.

En cas de detectar que al vostre fill o filla li manca alguna vacuna, se us farà arribar un imprès per tal que pugueu adreçar-vos al centre de vacunació per actualitzar el seu estat vacunal.

Per a més informació, podeu consultar la pàgina web de vacunes al Canal Salut del Departament de Salut (https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/v/vacunacions/) o trucar al telèfon 061 Salut Respon.

Us agraïm per endavant la vostra col·laboració.