Presentació de l’exposició ‘De la Pineda al Mar’ a l’Escola del Mar de Badalona

El dijous 3 de novembre de 2022 va ser un gran dia a Badalona. La inauguració a l’Escola del mar de l’exposició fotogràfica «De la Pineda al mar» va comptar amb la presència del director, professors i alumnes de l’Institut La Pineda, representants de l’Ajuntament de Badalona i del programa Fotografia en curs de l’associació cultural A Bao A Qu. Malauradament, un imprevist va impedir al fotògraf Eugeni Gay, que va acompanyar durant tres mesos del curs passat els alumnes d’aula d’acollida en aquest tram de La Pineda al mar, assistir a l’acte inaugural de l’exposició.
Darrere de l’institut tenim una pineda des d’on es veu el mar. Per això, vam preguntar-nos què ens unia al mar. I com si teixíssim una teranyina de connexions entre els pins que tenim rere l’institut, els carrers i el cel de Badalona, la gent de la ciutat, la platja, els pescadors de la Confraria i el mar vam imaginar aquesta exposició. Van ser tres setmanes d’un treball intens on a cada sortida apreníem què necessita una bona fotografia. De les 3500 que vam fer, vam triar-ne les que més significaven el nostre camí.
Per a l’exposició, vam incorporar algunes reflexions com si fos una salsa que acabés de donar sentit a totes les fotografies. De «La pineda al mar» és el fruit de tot això. I quan, malgrat els nervis, aconseguim presentar l’exposició i la gent aplaudeix i ens felicita, sentim que la il·lusió, l’esforç i tot el que hem après prenen sentit. Per tot això, el dijous 3 de novembre va ser un gran dia per a nosaltres.

Jhoan Alexander, Adam Yhovany Diaz Guzmán, Katerin Lohany Garcia, Maria José Hernández Estrada, Hassan Iftikhar, Sumaim Khan, Chicel López, Bobby Osorio, Ismael Rivas, Sebastian Rares Rusu, Arman Safdar, Qasim Shahid, Ishmeet Singh, Elmer Nohe Velasquez i Xiangrun Ye