Taller Energèticament Autosuficient

Els alumnes de segon curs del cicle de Sistemes Electrotècnics i Automatitzats, acaben de posar en marxa la instal·lació solar fotovoltaica del taller d’automatismes. Com podeu veure estem injectant a la xarxa de l’institut una potència a les 12h de migdia de 3125W o uns 3,125 kW, això implica que durant tot el matí podem fer servir els 14 ordinadors de l’aula sense cap cost energètic i fins i tot abocar la resta d’energia a altres tallers. Fem servir 12 panells solars de 330W i un inversor trifàsic d’injecció a xarxa de Kostal Plenticore 5,5, al qual, pròximament li podrem connectar més plaques solars i arribar als 5,5kW. Aquesta experiència que ha començat aquest curs anirà augmentant els propers cursos, donat que les circumstàncies actuals ens demanen l’aprofitament màxim dels recursos energètics per aconseguir l’autosuficiència energètica.