Alumnes d’informàtica (ASIX) a ERASMUS+

 

L’Institut La Pineda col·labora des de fa quinze anys en els programes de Mobilitat Europea, actualment programes Erasmus + de la Unió Europea, que permeten a l’alumnat que estudia Cicles Formatius poder fer i convalidar part de les seves pràctiques obligatòries que té per currículum, l’FCT, en un país de la UE.

Actualment, set alumnes de grau superior d’informàtica (ASIX) estan fent les pràctiques d’FCT amb beca ERASMUS+ a l’estranger.

En concret, aquest curs, sis alumnes estan fent les pràctiques a Llangollen (Regne Unit) i un a Crakovia (Polònia), juntament amb alumnes del cicle formatiu d’Administratiu.

Van marxar dijous 16 de maig i estaran gairebé tres mesos.

Tots set faran pràctiques en diferents empreses del sector tecnològic.

Diferents promocions d’alumnes que han estudiat al nostre centre han compartit aquesta experiència, qualificada pels propis alumnes com inoblidable i única, en haver de fer les seves pràctiques i viure en un país estranger lluny del seu entorn familiar i escolar, i d’haver de buscar-se la vida pel seu compte i de resoldre i preses les decisions necessàries davant tots els problemes que planteja el dia a dia, i a més estant en un país estranger. El fet de conèixer un altre país, cultura, conviure amb altres persones desconegudes fins al moment, comunicar-se en una altra llengua i realitzar les pràctiques en un altre entorn laboral, fa que l’alumne/a prengui tot un seguit de decisions molt diferents i importants que en el seu dia a dia quotidià. Tot això enriqueix a la persona en la seva maduresa i currículum personal.

Us desitgem a tots que tingueu una molt bona experiència!
IMG_20190514_122210

Uns dies abans del viatge. D’esquerra a dreta: Joel Plaza, Edgar Herrezuelo, Manuel Carretero, Ubaldo Santos, Cristian Romero

IMG_20190515_100554

Uns dies abans del viatge. D’esquerra a dreta: Joel Plaza, Manuel Carretero, Marc Martínez, Ubaldo Santos, Edgar Herrezuelo, Pol Gragera

IMG-20190520-WA0000

Els alumnes al Regne Unit juntament amb el personal d’ectarc (empresa que ha gestionat l’estada) i Olga Domene (coordinadora de mobilitat)

Regne Unit