L’escriptora Maria Carme Roca visita La Pineda

Maria Carme Roca, una de les plomes més rellevants del nostre panorama literari, visità l’institut el passat divendres 24 de maig per parlar-nos sobre l’obra Selfies al cementiri. Aquesta novel·la juvenil, guardonada amb el 15è Premi Barcanova, és la lectura que han llegit els alumnes de 3r d’ESO durant el 2n trimestre.

La xerrada es va dividir en dos blocs. Primer, l’autora va compartir les seves experiències vitals al voltant de l’escriptura: explicà com van ser els seus inicis literaris i com ha esdevingut la seva trajectòria fins a l’actualitat. Més endavant, es va obrir el torn de paraules i els alumnes pogueren preguntar sobre totes aquelles qüestions relacionades amb l’escriptura i la novel·la. Aquesta activitat, que s’emmarca dins del programa “Autors a les aules” que organitzar la Institució de les Lletres Catalanes amb el Departament de Cultura, ens permeté gaudir de l’acompanyament de Maria Carme Roca i acostar-nos als secrets que guardava Selfies al cementiri.

La novel·la Selfies al cementiri és una història que se situa a l’antic cementiri del Malmö (Suècia), que és el punt de trobada dels vius virtuals. En Nils és un d’ells i està encantat de ser-ho: perquè pot dedicar-se a fer allò que més li agrada: lligar. Els morts reciclats tenen molts avantatges i quan els convé apliquen el mode fantasma i passen desapercebuts… o no. Perquè la Siri, una noia molt especial, els ha descobert. I a en Nils no li ha fet gens de gràcia, perquè no pot permetre que ningú sàpiga de la seva existència. Ells, els vius virtuals, han de continuar sent una llegenda.

 

IMG_20190524_122936 IMG_20190524_122050 IMG_20190524_113933 IMG_20190524_122059