Sortida al teatre amb alumnes de Batxillerat

 

De què va el “Misteri de Fermat”?

 

“He trobat una demostració absolutament meravellosa, però el marge d’aquest full és massa estret per incloure-la…” Pierre de Fermat (1601-1665)

 

Amb aquestes paraules Pierre de Fermat va plantejar un problema que ha obsessionat als matemàtics durant segles. El seu teorema semblava prou senzill perquè el resolgués un nen. Però es va resistir a les ments més lúcides. Van ser necessaris més de tres-cents anys fins que un matemàtic anglès, Andrew Wiles, va desxifrar el misteri el 1995. Wiles havia somniat en demostrar el teorema quan el va llegir a la seva infància. Després de dies i nits d’infatigable treball i de nombrosos fracassos i decepcions va aconseguir trobar la solució.

CARTEL_2017TEATRE BARCELONA el misteri de fermat 390x560

La història de l’últim teorema de Fermat gira al voltant de la recerca d’una demostració perduda.

 

Què opinen els nostres alumnes?

 

Vam fer la sortida 55 alumnes de batxillerat, la majoria dels quals els ha agradat molt l’obra, ja sigui per la temàtica, per la història o per la interpretació i podem dir que cap dels alumnes ha manifestat que no li hagi agradat.

 

Aquí teniu algunes de les opinions dels nostres alumnes:

 

Jordi Doldán, 1r Batx A:

Una obra de teatre que sincerament m’ha sorprès de lo bona que és. Juga molt bé amb l’humor a la vegada que introdueix complexos conceptes matemàtics. És una molt bona forma de captar l’atenció del públic. L’única pega que posaria és el canvi de vestuari en mig de l’escenari ja que trenca una mica l’atmosfera de l’obra.

 

Erica Hui Xu, 1r Batx B:

“L’obra de teatre « El misteri de Fermat», és una obra que mostra els matemàtics que van intentar demostrar el teorema de Fermat, fins arribar a Andrew Wiles que és el que va poder trobar la demostració absoluta d’aquest teorema. La interpretació de l’obra em va semblar molt original i divertida, ja que hi havia escenes que eren còmiques i també s’entenia molt bé el que interpretaven els actors ja que mostraven les transicions de personatges”

 

Arnau Marín Xurigué, 1r Batx B:

L’obra em va semblar molt interessant i ben representada, el que em va agradar més va ser la representació de les diferents èpoques de la història dels matemàtics que volien descobrir el misteri però al final de la dècada dels 90, molt ben representada. Fermat el va poder resoldre donant un caire d’eufòria a l’obra.

Per altra banda l’única pega es la distribució dels seients del costat de la paret de la primera fila on estava assegut que estaven massa baixos, però tota la resta perfecte.