Proves CANGUR 2019

 

Les proves Cangur (altrament dites International Mathematical Kangaroo o bé Kangourou sans Frontières) és un concurs preuniversitari de matemàtiques que s’organitza en més de 30 països, amb l’objectiu d’acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès a través dels problemes. La competició es porta a terme anualment el mes de març. Segons l’opinió dels organitzadors, les competències que es posen a prova en el Cangur són una combinació entre la lògica i les matemàtiques, no únicament el coneixement de fórmules.

 

Què opinen els nostres alumnes?

 

Jordi Doldán, 1r Batx A:

“Un examen molt interessant de fer però a la vegada una mica fluixet comparat amb els d’altres anys. Tot i així han sigut uns exercicis de rumiar i això està divertit.”

 

Erica Hui Xu, 1r Batx B:

“És el primer any que faig les proves cangurs, i em sembla una extraescolar molt interessant per poder conèixer diferents problemes matemàtics. Ens preparem durant uns pocs dies, fent problemes sense la calculadora, i això em sembla un punt en la qual pots millorar en la teva capacitat de pensar, i en març anem a fer les proves cangurs oficials en un altre centre. Jo penso que tothom hauria de provar aquest extraescolar tant per conèixer i per tenir una nova experiència.”

 

Adrià (no Jordi) Torné, 1r Batx B:

“La meva opinió sobre les proves cangurs és que son bones, ja que ens ajuden a millorar la nostra comprensió amb els problemes i passes una estona pensant.”

 

Sebastián Herrera, 1r Batx B:

“Aquest any les proves cangur han sigut millors, és el segon any que faig la optativa i sento que he millorat a l’hora de resoldre. La correcció que fem en grup va molt bé per poder detectar els problemes entre nosaltres”.

 

Adrián Vela, 1r Batx B:

“És una activitat molt eficaç per desarollar la capacitat cognitiva.”

 

Álex Lópex, 1r Batx B:

“Les proves cangur són una activitat molt entretingudes que ens fan afrontar problemes nous, per tant, també són molt útils. “

 

Copia de alumBatxCangur2019