Proves Cangur

cangur

Proves Cangur.

Les proves Cangur(International Mathematical Kangaroo o bé Kangourou sans frontières) , a Catalunya promogudes per la Societat Catalana de Matemàtiques, és un concurs preuniversitari de matemàtiques que s’organitza en més de 30 països, amb l’objectiu d’acostar les matemàtiques als més joves i intentar despertar el seu interès. La competició es porta a terme anualment el mes de març. Segons l’opinió dels organitzadors, les competències que es posen a prova en el Cangur són una combinació entre la lògica i les matemàtiques, no únicament el coneixement de fórmules.

La primera edició a Catalunya es realitzà l’any 1996 amb 1.000 alumnes i 100 escoles. L’edició del curs passat, 2018 van participar més de 110000 alumnes!

 

Campionat Cangur de l’institut La Pineda

 

A l’institut, per preparar les proves Cangur, l’alumnat fa exàmens d’anys anteriors, dediquem 2 sessions per fer un examen i 2 sessions més per poder revisar i treballar els errors. Per fer-ho més emocionant comptabilitzem la puntuació i estem fent el que anomenem 1r Campionat Cangur de l’Institut La Pineda. Durant les setmanes que portem d’extraescolar, l’alumnat de les proves Cangur ha treballat dues proves, les del 2018 i 2017 i l’actual classificació i putuació dels alumnes amb millor puntuació és:

 

Linna Guo (3r ESO B) 149,25 punts

Nayara Benítez (3r ESO A) 130,75 punts

Joel García (1r Batx B) 121,5 punts

Jordi Doldán (1r Batx A) 121,25 punts

Àlex López (1r Batx B) 121 punts

 

També cal mencionar que l’alumne Mar Tejedor de 2n de Batx A està participant al XII Concurs Olitele de matemàtiques amb molt bona puntuació fins al moment.

 

Valoració per part dels alumnes que participen a l’extraescolar dels Problemes Cangur.

 

Linna Guo (3r ESO C)

“Vaig a l’extraescolar de problemes cangur perquè és una extraescolar bastant interessant. Fem problemes dels quals a classes de matemàtiques no són habituals, són problemes de temes variats. No són gaire difícils però s’ha de pensar molt. Tot i així, és molt divertit perquè apens noves estratègies de maneres diferents. A part també serveix per recordar coses treballades anteriorment. Són proves tipus test. De totes maneres m’agrada aquesta extraescolar.”

 

Nayara Benítez (3r ESO A)

“M’agrada aquesta extraescolar perquè m’ajuda a practicar més amb els problemes i les diferents operacions que cal fer”

 

Erica Xu (1r Batx B)

“A mi em sembla que les proves cangurs, són una extraescolar molt interessant on pots potenciar el teu cervell, pensant en els problemes sense la calculadora i alguns problemes també són bastant quotidians”

 

Álex López (1r Batx B)

“Penso que les proves cangur són una extraescolar que estimula les nostres habilitats cognitives i que ens prepara per resoldre problemes que mai havíem afrontat amb anterioritat .Per tant un de les avantatges d’aquesta activitat és l’augment que tenim per donar respostes davant de situacions noves i amb un temps de resposta més ràpida.”

 

Jordi Doldán (1rBatx A)

“em semblen unes proves molt entretingudes i amenes de realitzar. El que més m’agrada és que no s’ha de memoritzar res, només aplicar la lógica.”

 

Sebastián Herrera (1r Batx B)

“Per mi les proves cangur són útils perquè t’ajuden a resoldre problemes amb més agilitat, pot ser alguns exercicis són més difícils que els altres però d’això es tracta, provar el teu enginy per la resolució de problemes sense calculadora que és important, ja que durant la ESO ens hem acostumat a realitzar operacions ja sigui amb el móvil o amb la calculadora.”

 

Adrián Vela (1r Batx B)

“La meva valoració sobre les probes cangur, es que serveixen per desarrollar la capicitat de resoldre problemes matematics, que molts d’ells et poden servir per a la teva vida diària.”