4rt ESO. Glosadors

Dimarts 19 de desembre, els alumnes de 4t d’ESO de La Pineda van rebre la visita d’uns glosadors. Les gloses són uns cants improvisats sota el ritme de la guitarra. Aquestes són molt antigues i les trobem arreu dels països catalans. Ens les han presentades sota el compàs dels “garrotins”, molt coneguts sobretot a les terres de Lleida. No només ens n’han vingut a fer, sinó que els alumnes n’han arribat a fer ells, al final del taller.

Aquí us en presentem una petita mostra del molt que han fet durant tot el matí els diferents grups que hi han participat.

“El garrotín, el garrotan,

a la vera de la vera

de Sant Joan”

 

“De Corea i del Marroc

Els dos parlem català

Aquí estem fent garrotins

No volem pas acabar.”

 

(Antonio Pak i Mohamed Ikan – 4ESO A)

 

glosadors1 glosadors2 glosadors3