Visita a la planta de valorització energètica de TERSA

Els alumnes de CPI han anat a la planta de valorització energètica de TERSA a Sant Adrià del Besós. És una super-planta on es realitzen diferents etapes, des de que arriben els residus a tractar. Fan triatge, biomassa, valorització energètica (amb dades de producció pròpia d´electricitat equivalent per unes 130000 persones). Finalment el residu de rebuig s´incinera en tres forns amb una capacitat de 45 tn/h en total.

Disposa amés, de les millors tecnologies per reduir els impactes ambientals, previsibles per aquest tipus de instal·lacions, sent totalment respectuosa amb els límits i controls marcats per les Directives Europees i l´Administració Ambiental competent.

Fins i tot els fons dels forns (les escòries) són aprofitades per cobrir carreteres abans de posar l´asfalt.

El grup d´alumnes ha tingut un comportament excel·lent, mostrant interès, per les clares i didàctiques explicacions d´una tècnica de l´AMB.

La visita ha durat quasi tres hores, des de dos quarts de deu fins les 13 hores.

Adjuntem fotos que s´han fet al llarg de la visita.

Tersa1 Tersa2 Tersa3 Tersa4 Tersa5