Participació al CWMUN (Change World Model United Nations) 2017 Barcelona

Cinc estudiants de La Pineda juntament amb uns 200 estudiants de tota Europa han participat en la 1ª edició del CWMUN que s’ha fet a Barcelona els passats dies 28, 29 jo 30 d’abril. L’acte d’inauguració es va celebrar a Aula Magna de la Universitat Abat Oliba CEU i va ser presidit per la consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz. I els debats es van celebrar a la seu del St Peter’scwmun2 School Barcelona.

E l tema central de debat d’aquesta edició ha estat la crisi dels refugiats. Els estudiants simulen ser els delegats dels diferents països de l’ONU i debaten per buscar solucions pacífiques i diplomàtiques a les situacions plantejades. Aquest debat ha resultat una activitat pedagògica molt valuosa per l’alumnat de La Pineda. El nivell d’exigència de l’esdeveniment, el repte que suposava el seu total desenvolupament amb anglès i la participació d’alumnat internacional van contribuir a que l’experiència resultés molt atractiva i estimulant.

V al a dir que el rendiment de la delegació de La Pineda (Ainara Varés, Abir Ezzaanouni, Lucas Álvarez, Sol Calvo i Nadia Fraile) va estar en tot moment a l’altura del que s’esperava. El nostre alumnat va complir les expectatives adaptant-se ràpidament a la dinàmica de les activitats i prenent part en totes elles.

cwmun3Cal agrair també la dedicació del professorat que els ha ajudat a preparar els seus discursos de posicionament segons els països que representaven i la valuosíssima col·laboració de la nostra auxiliar de conversa Nicola Payne.

cwmun4

Vídeo del CWMUN 2017 Barcelona.