Víctor Català – Caterina Albert

L’any 2016 va ser l’any dedicat a l’escriptora empordanesa Víctor Català (1869-1966)

Coneguda sobretot com a autora de la immensa obra Solitud, ens ha deixat un llegat extraordinari amb la recopilació d’adagis i rodolins que s’han publicat amb el nom de Quincalla, mil adagis per aprendre vocabulari.

Ella era ben conscient que “a Catalunya cada dia es moren paraules”. Per aquest motiu, va passar els últims anys de la seva vida recollint refranys i paraules que pertanyen al nostre ric bagatge cultural.

Els alumnes de 1r d’ESO, que ara ja són a segon, van llegir-los, van comentar-los i en van fer una interpretació personal que us oferim en aquest muntatge en què també hi ha participat la Biblioteca del nostre institut.

Esperem que us agradin !!​

Adaptacions Víctor Català