Mostra de teatre escolar al Teatre Zorrilla

Orfeu i EurídiceEl Teatre Zorrilla ha acollit els dies 12 i 18 de març la Mostra de Teatre d’educació secundària de Badalona. Vegeu fotografies.

Aquesta Mostra neix d’una proposta que va sorgir en un dels col·loquis organitzats per l’Associació d’Amics del Teatre Zorrilla l’any passat. A partir d’aquí, diversos centres educatius de la ciutat van presentar una proposta a l’Ajuntament per organitzar i recuperar una mostra de teatre feta per l’alumnat de secundària de Badalona tal com s’havia fet anys enrere.

Més d’un centenar d’alumnes de diversos centres d’ensenyament secundari representen fragments o petites obres teatrals. Aquesta mostra vol afavorir el creixement de l’interès pel teatre entre els joves com a manifestació educativa i cultural.

La comissió organitzadora de la Mostra està formada per representants dels instituts i centres de secundària, per l’Associació Amics del Teatre Zorrilla, Badalona Cultura i les àrees de Cultura i Ciutadania i d’Educació, Esports i Joventut de l’Ajuntament de Badalona. Els centres educatius que hi formen part aquest any són: Arrels Esperança, Badalonès, Betúlia, Isaac Albéniz, Júlia Minguell, La Llauna, La Pineda, Minguella i Santíssima Trinitat.

Centres educatius que actuaran el dia 12 de març

• Institut Isaac Albéniz (1r de batxillerat)

‘Lisístrata’, d’Aristófanes

• Escola Arrels Esperança (2n d’ESO)

‘Grease’, versió de Jim Jacobs i Warren Casey

• Escola Betúlia (3r d’ESO)

‘Somriures i llàgrimes’, de Rodgers & Hammerstein II

• Escola Santíssima Trinitat (2n i 3r d’ESO)

‘Melocotón en almíbar’, de Miguel Mihura

• Institut La Llauna (2n, 3r i 4t d’ESO i 2n de batxillerat)

‘El camí cap endavant’, de Daniel Nomen i Josep Antoni Armario

Centres educatius que actuaran el dia 18 de març

• Col·legi Badalonès (1r d’ESO)

‘Teatre de creació pròpia’, de diversos autors

• Institut La Pineda (2n d’ESO)

‘Orfeu i Eurídice’, de Mercè Carbonell (versió clàssica teatralitzada)

• Escoles Minguella (4t d’ESO)

‘El malalt imaginari’, de Molière

• Institut Júlia Minguell (3r i 4t d’ESO)

‘Voz, música y palabra: la apuesta de Paco Ibáñez’, de diversos autors

La Mostra ha comptat amb la col·laboració de l’Escola d’Art i Superior de Disseny Pau Gargallo que, a través dels seus alumnes, ha elaborat diferents propostes per a la imatge gràfica de la mostra. La proposta escollida forma part del cartell anunciador de la mostra i del programa de mà.